Gezond Broodbeleg:

Vleessla van gekookte beenham

Zelfgemaakte vleessla

Maak je eigen vleessla als broodbeleg en bepaal zelf welke ingrediënten je gebruikt. Zelfgemaakte vleessla is beter voor onze gezondheid omdat we de juiste vetten kunnen gebruiken in de bereiding.
Gekochte bereidingen voor brood bevatten vaak ongezonde vetten en andere toevoegingen, zoals mayonaise op basis van soja- of koolzaadolie en E-nummers. We kunnen dit recept makkelijk zelf bereiden met een zelf gemaakte mayonaise op basis van olijfolie.
Je hoeft dit recept niet per se met brood te eten, het kan ook als een zelfstandige maaltijd worden genoten. Eventueel kun je er wat verse tomatensalade bij serveren, maar dit is optioneel.
Als je dit gerecht liever zonder brood eet, kun je per portie één extra hardgekookt ei toevoegen om het steviger te maken. Houd er rekening mee dat zonder brood twee porties aanbevolen zijn voor verzadiging.
Voorbereiding 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang bijval
Keuken Belgisch
Porties 4 porties
calorieën 219 kcal

Apparatuur

  • kom

Ingrediënten
  

  • 200 gram gekookte beenham
  • 2 eieren hardgekookt
  • 2 eetlepels augurkjes op azijn
  • 3 eetlepels zilveruitjes op azijn
  • 2 eetlepels zelfgemaakte mayonaise zie notities
  • 2 eetlepels smeerkaas zie notities

Extra eiwitten (optioneel)

  • 2 eieren hardgekookt

Instructies
 

  • Snijd de beenham in kleine stukjes van ongeveer 0,5 cm² en doe ze in een kom.
  • Snijd ook de augurkjes in kleine stukjes en voeg alle ingrediënten toe aan de kom met de beenham.
  • Meng alles goed door elkaar tot je een smeerbare consistentie hebt.
  • Nu heb je een heerlijke en gezonde versie van vleessla, net als bij de slager. Smeer dit op een sneetje heerlijk desembrood en geniet ervan.

Notities

Mayonaise op basis van olijfolie: Raadpleeg hiervoor ons recept 'gezonde mayonaise'.
Gezonder brood: Verhoog de gezondheidsfactor door te kiezen voor zelfgebakken zuurdesembrood, zoals ons recept voor zuurdesembrood met oer-granen.
Of ga op zoek gaan naar een ambachtelijke bakker die authentiek zuurdesembrood aanbiedt.
Smeerkaas: Kies bij voorkeur geitenkaas, zoals Chavroux of huismerken van de supermarkten.
Zuivelintolerantie: Geitenkaas is over het algemeen beter verteerbaar dan kaas van koemelk. Personen die moeite hebben met het verteren van koemelk kunnen vaak wel geitenmelk verdragen.
Als geitenkaas ook geen optie is, kun je de smeerkaas vervangen door een gelijke hoeveelheid mayonaise.
jj

Nunc interdum sapien ut mauris maxi us consectetur porta nunc. Con vallislo em ipsum dolor sit amet onsec tet.

Working hour

Mon – Fri: 9 a.m. – 5 p.m.
Sat – Sun: Closed

650 Birmingham St,
London 3000, UK

Follow us: