Zelfbereide Nutella

Zelfbereide Nutella choco smeerpasta

Nutella en andere merken van choco smeerpasta als broodbeleg worden in de supermarkten helaas verkocht met geraffineerde plantaardige vetten en suiker als ingrediënt. Als we een goede gezondheid willen bekomen en behouden moeten we deze ingrediënten zoveel mogelijk vermijden.
Kom meer te weten waarom we deze best vermijden en hoe we goede van slechte vetten en koolhydraten kunnen onderscheiden in de gratis cursus 'richtlijnen gezonde voeding'.
Dus indien we graag choco smeerpasta willen blijven eten, maken we best zelf onze eigen Nutella. Zo bepaal jij zelf de ingrediënten. Dan kiezen we uiteraard voor gezondheidsbevorderende vetten en koolhydraten zoals rauwe honing en echte roomboter.
Bereidingstijd 20 min
Gang Bijval
Keuken Italiaans
Porties 15 porties
calorieën 151 kcal

Equipment

  • maatbeker
  • automatische eierklopper

Ingrediënten
  

  • 190 gram roomboter
  • 180 ml melk bij voorkeur A2 melk
  • 25 gram pure cacao poeder
  • 15 gram carobe poeder optioneel
  • 75g gram hazelnoot pasta
  • 70 gram rauwe honing

Instructies
 

  • Zet een pannetje op een laag vuurtje en voeg alle ingrediënten behalve de honing toe.
  • Om de honing rauw te houden voegen we dit pas op het einde toe als de massa wat afgekoeld is voor we alles mixen.
  • Laat alles rustig aan smelten, en roer regelmatig met een spatel in de massa tot alles een gladde massa wordt.
  • Je zal merken dat er nog kleine brokjes cacao poeder achter blijven, dit is normaal.
  • Eens je enkel nog kleine brokjes cacao terug vindt en de gesmolten boter vermengd is met de rest van de ingrediënten, is de massa klaar om te mixen in een maatbeker.
  • Giet de warme choco pasta over in een maatbeker. Als je je vinger in de pasta kan poken zonder je te verbranden dan is het voldoende afgekoeld om ook de honing toe te voegen.
  • Gebruik een automatische eierklopper om alles te mixen tot een egale massa, om de resterende klonters weg te krijgen.
  • Eén minuut mixen is normaal meer dan voldoende om een perfecte gladde masse te krijgen.
  • Giet de chocopasta nu over in een glazen bokaal, en laat de choco vervolgens eerst afkoelen alvorens de pot in de koelkast te plaatsen.
  • Na enkele uren in de koelkast zal de choco opstijven en is hij klaar voor gebruik.
  • Bewaar de choco smeerpasta altijd in de koelkast. De choco is maar beperkt houdbaar door de boter en melk. Maximum 2 weken houdbaar.

Notities

  • Gebruik bij voorkeur enkel houdbare melk want verse melk is maar enkele dagen houdbaar.
  • A2 melk is ook beter verteerbaar dan A1 melk. De A2 melk types zijn o.a. geitenmelk, schapenmelk, en jersey melk. Deze melk soorten zijn ook voedzamer dan de gewone melk (verkrijgbaar bij de betere supermarkten zoals Jumbo en Albert Hein).
Trefwoord broodbeleg

Gratis advies over gezonde voeding en levensstijl gewoontes!

Gebruik nu onze GRATIS gids ‘richtlijnen gezonde voeding’ om in 3 simpele stappen terug gezond te leren eten. Deze gids zal eerst uitleg geven vanwaar de basis principes van Juist Eten vandaan komen, gevolgd door 3 simpele toepasbare stappen die je direct kan gebruiken om de principes toe te passen.

Leer je eetgewoontes analyseren en verbeteren a.d.h.v. praktische tabellen en instructies:

  • Wat is industrieel bewerkte voeding en wat zijn de gekende ingrediënten en toevoegingen om te vermijden?
  • Hoe kan ik deze bewerkte voedingsmiddelen vervangen om gezond en nog steeds lekker te eten?
  • Eet ik wel voldoende eiwitten om een gezonde stofwisseling te hebben?

Met deze gratis gids heb je al een krachtige formule om aan je reis te beginnen naar een betere gezondheid. Navigeer naar de gids om je reis te starten.

jj

Nunc interdum sapien ut mauris maxi us consectetur porta nunc. Con vallislo em ipsum dolor sit amet onsec tet.

Working hour

Mon – Fri: 9 a.m. – 5 p.m.
Sat – Sun: Closed

650 Birmingham St,
London 3000, UK

Follow us: