Zelfbereide Nutella

Zelfbereide Nutella choco smeerpasta

Nutella en andere merken van choco smeerpasta als broodbeleg worden in de supermarkten helaas verkocht met geraffineerde plantaardige vetten en suiker als ingrediënt. Als we een goede gezondheid willen bekomen en behouden moeten we deze ingrediënten zoveel mogelijk vermijden.
Kom meer te weten waarom we deze best vermijden en hoe we goede van slechte vetten en koolhydraten kunnen onderscheiden in de gratis cursus 'richtlijnen gezonde voeding'.
Dus indien we graag choco smeerpasta willen blijven eten, maken we best zelf onze eigen Nutella. Zo bepaal jij zelf de ingrediënten. Dan kiezen we uiteraard voor gezondheidsbevorderende vetten en koolhydraten zoals rauwe honing en echte roomboter.
Voorbereiding 5 minuten
Bereiding 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang bijval
Keuken Italiaans
Porties 15 porties
calorieën 177 kcal

Apparatuur

  • maatbeker
  • automatische eierklopper

Ingrediënten
  

  • 190 gram roomboter
  • 180 ml A2 melk zie notities
  • 25 gram pure cacao poeder
  • 15 gram carobe poeder optioneel
  • 75g gram hazelnoot pasta
  • 70 gram rauwe honing
  • 100 gram eiwitpoeder wei-eiwitten

Instructies
 

  • Zet een pannetje op een laag vuurtje en voeg alle ingrediënten (behalve de honing) toe.
  • Opmerking: om de honing rauw te houden voegen we dit pas op het einde toe als de massa wat afgekoeld is voor we alles mixen.
  • Laat alles rustig aan smelten, en roer regelmatig met een spatel in de massa tot alles een gladde massa wordt.
  • Je zal merken dat er nog kleine brokjes cacao poeder achter blijven, dit is normaal.
  • Eens je enkel nog kleine brokjes cacao terug vindt en de gesmolten boter vermengd is met de rest van de ingrediënten, is de massa klaar om te mixen in een maatbeker.
  • Giet de warme vloeibare choco pasta over in een maatbeker.
  • Indien je een vinger in de pasta kunt houden zonder je te verbranden, dan is het choco mengsel voldoende afgekoeld. Nu kun je ook de honing toe te voegen.
  • Gebruik een automatische eierklopper (of staafmixer) om alles te mixen tot een egale massa en de resterende klonters weg te krijgen.
  • Eén minuut mixen is normaal meer dan voldoende om een perfecte gladde massa te krijgen.
  • Giet de chocopasta nu over in een glazen bokaal, en laat de choco vervolgens eerst afkoelen alvorens de pot in de koelkast te plaatsen.
  • De choco zal pas na enkele uren in de koelkast opstijven. Daarna is hij klaar voor gebruik.
  • Bewaar de choco smeerpasta altijd in de koelkast.
    Opmerking: de choco is maar beperkt houdbaar door de boter en melk. Maximum 2 weken houdbaar.

Notities

A2 melk:
A2 staat voor melk van o.a. het jersey runderras, buffelmelk, geitenmelk of schapenmelk. Vermijd de commerciële melk producten zoveel mogelijk.
Commerciële melk is van het type A1 caseïne en geeft bij veel mensen problemen (ontstekingsbevorderend en moeilijk verteerbaar). A1 melk is ook minder voedzaam dan A2 melk.
Opmerking: Gebruik bij voorkeur enkel houdbare melk want verse melk is maar enkele dagen houdbaar.

Voordelen weekmenu’s Juist Eten 

Voordelen gevorderde cursus: Juist Eten gids  

Wordt premium lid om toegang te krijgen tot onze week en weekendmenu’s zodat je zelf niets meer hoeft te plannen.

Beginner cursus: Richtlijnen gezonde voeding (gratis)

jj

Nunc interdum sapien ut mauris maxi us consectetur porta nunc. Con vallislo em ipsum dolor sit amet onsec tet.

Working hour

Mon – Fri: 9 a.m. – 5 p.m.
Sat – Sun: Closed

650 Birmingham St,
London 3000, UK

Follow us: