Glutenvrije Zoete Zonde:

Pannenkoeken van zoete aardappel

Pannenkoekjes van zoete aardappel

Als je op zoek bent naar een gezondere variant van pannenkoeken, kun je de granen vervangen door zoete aardappel.
Dit pannenkoekenrecept is dus glutenvrij en kan ook lactosevrij worden gemaakt als je de roomboter vervangt door ghee.
Voorbereiding 5 minuten
Bereiding 55 minuten
Gang ontbijt
Keuken Frans
Porties 2 personen
calorieën 457 kcal

Apparatuur

  • koekenpan
  • staafmixer

Ingrediënten
  

Zoete aardappel pannenkoekjes

  • 450 gram zoete aardappel
  • 6 eieren
  • 1 theelepel kaneel poeder
  • 1 klont roomboter of ghee

Gebakken appeltjes

  • 2 grote appels
  • 2-4 eetlepels rauwe honing
  • 1 klont roomboter of ghee
  • 1 snuif kaneelpoeder

Instructies
 

Zoete aardappel pannenkoekjes

  • Schil de zoete aardappel en snijd hem in stukken van ongeveer 3 cm.
  • Kook de zoete aardappel vervolgens gaar in water, ongeveer 15 minuten
  • Giet de gekookte zoete aardappel af en laat hem afkoelen in een vergiet.
  • Terwijl de zoete aardappel afkoelt, bereid je de gebakken appeltjes voor.
  • Zodra de zoete aardappel voldoende is afgekoeld, doe je de stukken in een kom en voeg je de eieren en kaneel toe.
  • Pureer het mengsel met een staafmixer tot een glad beslag.
  • Verhit een klont boter of ghee in een grote koekenpan en giet telkens 4 porties van Ø 8 cm beslag in de pan.
  • Bak de pannenkoekjes ongeveer 3 minuten aan elke kant, tot ze goudbruin zijn, en keer ze halverwege om.
  • Bak zo ook de rest van de pannenkoeken. Houd de pannenkoeken warm onder aluminiumfolie terwijl je de rest klaarmaakt.

Gebakken appeltjes

  • Snijd de grote appel in blokjes van ongeveer 0,5-1 cm.
  • Verhit een klont roomboter in een pan en voeg de blokjes appel toe, samen met een snufje kaneelpoeder.
  • Stoof de appeltjes op een laag vuur en controleer regelmatig of ze gaar zijn door er met een vork in te prikken.
  • Houd de appeltjes warm op een heel zacht vuur terwijl je de pannenkoeken bakt.
  • Serveer de pannenkoekjes met de gebakken appeltjes eroverheen en een royale lepel honing.

Online cursus aanbod

Ontdek de geheimen van gezonde voedingskeuzes en leer hoe je het beste voor jezelf kunt zorgen! Duik in onze gratis gids en ontdek praktische tips om snel het onderscheid te maken tussen gezonde en ongezonde voeding. 
Leer uit voedingsgewoonten van gezonde traditionele volkeren voor het industrieel tijdperk, waar dierlijk voedsel een centrale rol speelde en niets verloren ging. 
Gebruik deze waardevolle kennis om je eigen gezondheid te optimaliseren en een welzijn te bereiken dat in harmonie is met je lichaam.
jj

Nunc interdum sapien ut mauris maxi us consectetur porta nunc. Con vallislo em ipsum dolor sit amet onsec tet.

Working hour

Mon – Fri: 9 a.m. – 5 p.m.
Sat – Sun: Closed

650 Birmingham St,
London 3000, UK

Follow us: