Glutenvrije Zoete Zonde:

Zoete aardappel pannenkoekjes met gebakken appel en honing

Pannenkoekjes van zoete aardappel

Indien je opzoek bent naar een gezonde variant van pannenkoeken kun je de granen vervangen door zoete aardappel. Dit pannenkoeken recept is dus glutenvrij, en ook nog lactose vrij indien je de roomboter vervangt door ghee in dit recept.
Voorbereiding 5 minuten
Bereiding 55 minuten
Totale tijd 1 uur
Gang ontbijt
Keuken Frans
Porties 2 personen
calorieën 457 kcal

Apparatuur

  • koekenpan
  • staafmixer

Ingrediënten
  

Zoete aardappel pannenkoekjes

  • 450 gram zoete aardappel
  • 6 eieren
  • 1 theelepel kaneel poeder
  • 1 klont roomboter of ghee

Gebakken appeltjes

  • 2 grote appels
  • 2-4 eetlepels rauwe honing
  • 1 klont roomboter of ghee
  • 1 snuif kaneel poeder

Instructies
 

Zoete aardappel pannenkoekjes

  • Schil en snijd de zoete aardappel in stukken van 3 cm.
  • Kook de zoete aardappel vervolgens in water gaar. (ca. 15 min.)
  • Giet dan de groente af door een vergiet en laat het afkoelen.
  • Maak terwijl ze afkoelen de gebakken appeltjes al klaar.
  • Eens ze voldoende afgekoeld zijn, doe je de stukken zoete aardappel in een kom en voeg hier de eieren en kaneel aan toe.
  • Pureer dit vervolgens met een staafmixer tot een glad beslag.
  • Smelt een klont boter of ghee in een grote koekenpan en giet telkens 4 porties beslag van Ø 8 cm in de pan.
  • Bak de pannenkoekjes in ca. 3 min. gaar (goudbruin) en draai ze halverwege om. Bak zo ook de rest van de pannenkoeken.
  • Houd de pannenkoeken warm onder aluminiumfolie tot de rest klaar is.

Gebakken appeltjes

  • Snijd de grote appel in blokjes van ongeveer 0,5-1 cm.
  • Stoof de appeltjes in een goeie klont roomboter met een snuif kaneel poeder.
  • Controleer regelmatig of de appeltjes al gaar zijn. Prik met een vork om te testen.
  • Eens de appeltjes klaar zijn, hou je ze warm op een heel zacht vuur terwijl je de pannenkoeken bakt.
  • Als alles klaar is, dien je de pannenkoekjes op met de gebakken appeltjes erover en een goeie eetlepel honing.

Voordelen weekmenu’s Juist Eten 

Voordelen gevorderde cursus: Juist Eten gids  

Wordt premium lid om toegang te krijgen tot onze week en weekendmenu’s zodat je zelf niets meer hoeft te plannen.

Beginner cursus: Richtlijnen gezonde voeding (gratis)

jj

Nunc interdum sapien ut mauris maxi us consectetur porta nunc. Con vallislo em ipsum dolor sit amet onsec tet.

Working hour

Mon – Fri: 9 a.m. – 5 p.m.
Sat – Sun: Closed

650 Birmingham St,
London 3000, UK

Follow us: