Zachtgekookte Eieren

Zachtgekookte eieren

Zachtgekookte eitjes zijn een ideale aanvulling bij een heerlijk ontbijt. Een snuifje zout in de lopende eidooier en ze zijn compleet!
Voorbereiding 5 minuten
Bereiding 5 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang ontbijt
Keuken Wereld keuken
Porties 2 eitjes
calorieën 63 kcal

Apparatuur

  • kookpan

Ingrediënten
  

  • 2 eieren
  • 1 snuifje zout
  • 1-2 druppels tabasco (optioneel)

Instructies
 

  • Vul een kookpan met water zodat de eitjes net onder kunnen staan.
  • Breng het water aan de kook.
  • Voeg de eieren toe aan het kokend water en stel een timer in op 4,5 à 5 minuten.
    Tip: indien je eieren hebt waarvan de schaal makkelijk breekt, voeg je best eerst azijn toe aan het water. Dit helpt te voorkomen dat eentje breekt terwijl ze koken.
  • Wanneer de timer afgaat, zet je het vuur uit en giet je het heet water uit de pan. Houd vervolgens 1 minuut lang de eieren onder koud stromend water.
    Als je deze stap overslaat, zullen ze heel moeilijk te pellen zijn.
  • Pel vervolgens de eieren en dien ze op met een snuifje zout.

Notities

Indien je van wat pit houdt, is tabasco een heerlijke toevoeging.

Voordelen weekmenu’s Juist Eten 

Voordelen gevorderde cursus: Juist Eten gids  

Wordt premium lid om toegang te krijgen tot onze week en weekendmenu’s zodat je zelf niets meer hoeft te plannen.

Beginner cursus: Richtlijnen gezonde voeding (gratis)

jj

Nunc interdum sapien ut mauris maxi us consectetur porta nunc. Con vallislo em ipsum dolor sit amet onsec tet.

Working hour

Mon – Fri: 9 a.m. – 5 p.m.
Sat – Sun: Closed

650 Birmingham St,
London 3000, UK

Follow us: