Melk Bereidingen:

Rauwe melkyoghurt van schapenmelk

Image by Freep!k

Rauwe melkyoghurt van schapenmelk

Schapenmelk is vaak voedzamer dan commerciële koemelk of geitenmelk en ideaal voor het maken van rauwe melkyoghurt. Bij het gebruik van rauwe koe- of geitenmelk blijft de resulterende yoghurt meestal vloeibaar, vergelijkbaar met yoghurtdrank, tenzij de melk eerst gepasteuriseerd wordt.
Helaas gaan bij pasteurisatie enkele gezonde eigenschappen van melk verloren, waaronder enzymen (zoals lactase, ...), probiotica, lactoferrine en immunoglobuline, die ons immuunsysteem versterken en de melk lichter verteerbaar maken.
Yoghurt van rauwe schapenmelk heeft van nature een stevige consistentie, vergelijkbaar met traditionele yoghurt. Daarom is schapenmelk vaak een betere keuze voor het maken van onbehandelde yoghurt.
Het is handig om porties van 2 tot 3 liter melk te maken om tijd te besparen, en zelfgemaakte yoghurt blijft doorgaans een maand houdbaar in de koelkast. Controleer regelmatig op tekenen van bederf en gooi de yoghurt weg als deze bedorven lijkt.
Hoewel rauwe melk tal van voordelen biedt, brengt het ook risico's met zich mee, zoals de aanwezigheid van potentieel schadelijke bacteriën. Zorg ervoor dat de melk afkomstig is van een betrouwbare bron om dit te voorkomen.
Voorbereiding 5 minuten
Bereiding 16 uur
Gang tussendoortje
Keuken Wereld keuken
Porties 8 tassen
calorieën 215 kcal

Apparatuur

  • yoghurtmaker

Ingrediënten
  

  • 2 liter schapenmelk rauw
  • 2 kopjes natuuryoghurt met levende yoghurtculturen

Instructies
 

  • Begin door een kleine hoeveelheid van de rauwe schapenmelk te mengen met verse yoghurt. Let erop dat je natuuryoghurt met levende yoghurtculturen gebruikt.
  • Zodra de yoghurt is opgelost in de melk, voeg je de overige rauwe schapenmelk toe.
  • Opmerking: Als je yoghurtmaker slechts 1 liter per keer kan maken, bewaar dan de resterende melk in de koelkast totdat de eerste liter yoghurt klaar is om daarna de resterende melk te bereiden.
  • Stel de yoghurtmaker in op een programma van 12-16 uur.
  • Probeer verschillende programma's uit om de gewenste smaak te bereiken: een langer programma resulteert in minder lactose in de yoghurt, wat resulteert in een hoger probiotica gehalte en een meer uitgesproken zure smaak.
  • Haal de yoghurt uit de machine en laat deze eerst afkoelen voordat je hem in de koelkast plaatst.
  • Zodra de yoghurt is afgekoeld, is hij klaar om geconsumeerd te worden.

Online cursus aanbod

Ontdek de geheimen van gezonde voedingskeuzes en leer hoe je het beste voor jezelf kunt zorgen! Duik in onze gratis gids en ontdek praktische tips om snel het onderscheid te maken tussen gezonde en ongezonde voeding. 
Leer uit voedingsgewoonten van gezonde traditionele volkeren voor het industrieel tijdperk, waar dierlijk voedsel een centrale rol speelde en niets verloren ging. 
Gebruik deze waardevolle kennis om je eigen gezondheid te optimaliseren en een welzijn te bereiken dat in harmonie is met je lichaam.
Ontdek de geheimen van gezonde voedingskeuzes en leer hoe je het beste voor jezelf kunt zorgen! Duik in onze gratis gids en ontdek praktische tips om snel het onderscheid te maken tussen gezonde en ongezonde voeding. 
Leer uit voedingsgewoonten van gezonde traditionele volkeren voor het industrieel tijdperk, waar dierlijk voedsel een centrale rol speelde en niets verloren ging. 
Gebruik deze waardevolle kennis om je eigen gezondheid te optimaliseren en een welzijn te bereiken dat in harmonie is met je lichaam.
jj

Nunc interdum sapien ut mauris maxi us consectetur porta nunc. Con vallislo em ipsum dolor sit amet onsec tet.

Working hour

Mon – Fri: 9 a.m. – 5 p.m.
Sat – Sun: Closed

650 Birmingham St,
London 3000, UK

Follow us: