Roerei Met Beenmerg Op Italiaanse Wijze

Roerei met beenmerg op Italiaanse wijze

Indien we zelf bottenbouillon trekken uit mergpijpen, kunnen we het beenmerg bewaren nadat we de beenderen geroosterd hebben. Zo kunnen we vervolgens een heerlijk geklutst eitje maken met beenmerg.
Beenmerg is enorm gezond en voedzaam om regelmatig te eten. Het zorgt o.a. voor een vlotte vertering van voedsel, reguleert het insulinegehalte en verlaagt het risico op diabetes en hart- en vaatziekten. Beenmerg eten draagt ook bij aan een betere immuniteit en cel regeneratie (bron).
Als je niet goed weet wat je ermee kan doen, dan is dit het ideale receptje voor jou. Zie ook het recept bottenbouillon.
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 10 min
Gang Ontbijt
Keuken Italiaans
Porties 1 persoon
calorieën 695 kcal

Ingrediënten
  

  • 2-3 eitjes geklutst
  • 2 eetlepel beenmerg
  • 50 gram rundgehakt of americain natuur
  • 1 sjalot versnipperd
  • 1 teentje look
  • 2 eetlepel Parmezaanse kaas geraspt
  • 1,5 theelepel Italiaanse kruiden
  • boter
  • peper & zout naar smaak

Instructies
 

  • Snipper de sjalot fijn, om vervolgens de sjalot in een klont boter te stoven.
  • Terwijl plet en hak je de look fijn. Eens de sjalot een beetje glazig wordt, voeg je de look toe, en stoof je deze nog 1 minuut mee.
  • Vervolgens voeg je ook het beenmerg en rundergehakt toe. Stoof enkele minuten mee tot het rundergehakt gaar is.
  • Kruid nu het geheel met de Italiaanse kruiden, peper en zout. Laat de kruiden nog een minuutje mee stoven om de smaken te laten vermengen.
  • Terwijl kluts je 2 a 3 eitjes in een kommetje met een snuifje zout en de Parmezaanse kaas.
  • Giet nu de geklutste eitjes over de gestoofde ingrediënten, en breng al roerend aan de kook tot je roerei de gewenste stolling heeft.
  • Klaar!

Notities

  • Dit recept kan eventueel met geroosterd zuurdesembrood gegeten worden indien gewenst.
  • Indien je geen oven hebt kan je het beenmerg ook uit een rauwe mergpijp halen met een scherp puntig mesje. Beenmerg heeft de zelfde consistentie als boter.
Trefwoord van neus tot staart

Gratis advies over gezonde voeding en levensstijl gewoontes!

Gebruik nu onze GRATIS gids ‘richtlijnen gezonde voeding’ om in 3 simpele stappen terug gezond te leren eten. Deze gids zal eerst uitleg geven vanwaar de basis principes van Juist Eten vandaan komen, gevolgd door 3 simpele toepasbare stappen die je direct kan gebruiken om de principes toe te passen.

Leer je eetgewoontes analyseren en verbeteren a.d.h.v. praktische tabellen en instructies:

  • Wat is industrieel bewerkte voeding en wat zijn de gekende ingrediënten en toevoegingen om te vermijden?
  • Hoe kan ik deze bewerkte voedingsmiddelen vervangen om gezond en nog steeds lekker te eten?
  • Eet ik wel voldoende eiwitten om een gezonde stofwisseling te hebben?

Met deze gratis gids heb je al een krachtige formule om aan je reis te beginnen naar een betere gezondheid. Navigeer naar de gids om je reis te starten.

jj

Nunc interdum sapien ut mauris maxi us consectetur porta nunc. Con vallislo em ipsum dolor sit amet onsec tet.

Working hour

Mon – Fri: 9 a.m. – 5 p.m.
Sat – Sun: Closed

650 Birmingham St,
London 3000, UK

Follow us: