Roerei Met Beenmerg Op Italiaanse Wijze

Roerei met beenmerg op Italiaanse wijze

Indien we zelf bottenbouillon trekken uit mergpijpen, kunnen we het beenmerg bewaren nadat we de beenderen geroosterd hebben. Zo kunnen we vervolgens een heerlijk geklutst eitje maken met beenmerg.
Beenmerg is enorm gezond en voedzaam om regelmatig te eten. Het zorgt o.a. voor een vlotte vertering van voedsel, reguleert het insulinegehalte en verlaagt het risico op diabetes en hart- en vaatziekten. Beenmerg eten draagt ook bij aan een betere immuniteit en cel regeneratie (bron).
Als je niet goed weet wat je ermee kan doen, dan is dit het ideale receptje voor jou. Zie ook het recept bottenbouillon.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang ontbijt
Keuken Italiaans
Porties 1 persoon
calorieën 659 kcal

Ingrediënten
  

  • 2-3 eieren geklutst
  • 2 eetlepel beenmerg
  • 50 gram americain natuur of rundgehakt
  • 1 sjalot versnipperd
  • 1 teentje look
  • 2 eetlepel Parmezaanse kaas of Grana Padano, geraspt
  • 1,5 theelepel Italiaanse kruiden
  • 1 klont roomboter
  • peper & zout naar smaak

Instructies
 

  • Snipper de sjalot fijn, om vervolgens de sjalot in een klont boter te stoven.
  • Terwijl plet en hak je de look fijn. Eens de sjalot een beetje glazig wordt, voeg je de look toe, en stoof je deze nog 1 minuut mee.
  • Vervolgens voeg je ook het beenmerg en rundergehakt toe. Stoof enkele minuten mee tot het rundergehakt gaar is.
  • Kruid nu het geheel met de Italiaanse kruiden, peper en zout. Laat de kruiden nog een minuutje mee stoven om de smaken te laten vermengen.
  • Terwijl kluts je 2 a 3 eitjes in een kommetje met een snuifje zout en de Parmezaanse kaas.
  • Giet nu de geklutste eitjes over de gestoofde ingrediënten, en breng al roerend aan de kook tot je roerei de gewenste stolling heeft.
  • Klaar!

Notities

Tips:

  • Dit recept kan eventueel met geroosterd zuurdesembrood gegeten worden indien gewenst.
  • Indien je geen oven hebt kun je het beenmerg ook uit een rauwe mergpijp halen met een scherp puntig mesje. Beenmerg heeft de zelfde consistentie als boter.

Voedingswaarde

Calories: 659kcalCarbohydrates: 8gProtein: 28gFat: 57gSaturated Fat: 17gPolyunsaturated Fat: 3gMonounsaturated Fat: 10gTrans Fat: 1gCholesterol: 410mgSodium: 451mgPotassium: 429mgFiber: 2gSugar: 3gVitamin A: 1176IUVitamin C: 3mgCalcium: 241mgIron: 6mg
Trefwoord van neus tot staart
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!

Voordelen weekmenu’s Juist Eten 

Voordelen gevorderde cursus: Juist Eten gids  

Wordt premium lid om toegang te krijgen tot onze week en weekendmenu’s zodat je zelf niets meer hoeft te plannen.

Beginner cursus: Richtlijnen gezonde voeding (gratis)

jj

Nunc interdum sapien ut mauris maxi us consectetur porta nunc. Con vallislo em ipsum dolor sit amet onsec tet.

Working hour

Mon – Fri: 9 a.m. – 5 p.m.
Sat – Sun: Closed

650 Birmingham St,
London 3000, UK

Follow us: