
Roerei met beenmerg op Italiaanse wijze
Indien we zelf bottenbouillon trekken uit mergpijpen, kunnen we het beenmerg bewaren nadat we de beenderen geroosterd hebben. Zo kunnen we vervolgens een heerlijk geklutst eitje maken met beenmerg. Beenmerg is enorm gezond en voedzaam om regelmatig te eten. Het zorgt o.a. voor een vlotte vertering van voedsel, reguleert het insulinegehalte en verlaagt het risico op diabetes en hart- en vaatziekten. Beenmerg eten draagt ook bij aan een betere immuniteit en cel regeneratie (bron). Als je niet goed weet wat je ermee kan doen, dan is dit het ideale receptje voor jou. Zie ook het recept bottenbouillon.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 20 minuten min
Gang ontbijt
Keuken Italiaans
Porties 1 persoon
calorieën 659 kcal
Ingrediënten
- 2-3 eieren geklutst
- 2 eetlepel beenmerg
- 50 gram americain natuur of rundgehakt
- 1 sjalot versnipperd
- 1 teentje look
- 2 eetlepel Parmezaanse kaas of Grana Padano, geraspt
- 1,5 theelepel Italiaanse kruiden
- 1 klont roomboter
- peper & zout naar smaak
Instructies
- Snipper de sjalot fijn, om vervolgens de sjalot in een klont boter te stoven.
- Terwijl plet en hak je de look fijn. Eens de sjalot een beetje glazig wordt, voeg je de look toe, en stoof je deze nog 1 minuut mee.
- Vervolgens voeg je ook het beenmerg en rundergehakt toe. Stoof enkele minuten mee tot het rundergehakt gaar is.
- Kruid nu het geheel met de Italiaanse kruiden, peper en zout. Laat de kruiden nog een minuutje mee stoven om de smaken te laten vermengen.
- Terwijl kluts je 2 a 3 eitjes in een kommetje met een snuifje zout en de Parmezaanse kaas.
- Giet nu de geklutste eitjes over de gestoofde ingrediënten, en breng al roerend aan de kook tot je roerei de gewenste stolling heeft.
- Klaar!
Notities
Tips:
- Dit recept kan eventueel met geroosterd zuurdesembrood gegeten worden indien gewenst.
- Indien je geen oven hebt kun je het beenmerg ook uit een rauwe mergpijp halen met een scherp puntig mesje. Beenmerg heeft de zelfde consistentie als boter.
Voedingswaarde
Calories: 659kcalCarbohydrates: 8gProtein: 28gFat: 57gSaturated Fat: 17gPolyunsaturated Fat: 3gMonounsaturated Fat: 10gTrans Fat: 1gCholesterol: 410mgSodium: 451mgPotassium: 429mgFiber: 2gSugar: 3gVitamin A: 1176IUVitamin C: 3mgCalcium: 241mgIron: 6mg
Trefwoord van neus tot staart
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!
Voordelen weekmenu’s Juist Eten
- Samengesteld voor optimale resultaten
- Rijk aan vitamines en mineralen
- Tijdsbesparing
- Boodschappenlijst automatisch laten genereren
- Boodschappenlijst makkelijk afdrukken
- Extra opties voor zuivel- en gluten intolerantie
- Totaal aantal eiwitten per dag automatisch berekend
- Regelmatig nieuwe menu's en recepten beschikbaar
Voordelen gevorderde cursus: Juist Eten gids
- Wordt zelf een expert in gezonde voeding
- Stel je eigen menu's samen op basis van je expertise
- Mogelijkheid om andere mensen te begeleiden met je kennis
- Gebruik je expertise om super voedzame recepten uit te vinden

Wordt premium lid om toegang te krijgen tot onze week en weekendmenu’s zodat je zelf niets meer hoeft te plannen.
Beginner cursus: Richtlijnen gezonde voeding (gratis)