Van Neus Tot Staart:

Roerei met beenmerg op Italiaanse wijze

Image by Vecteezy

Roerei met beenmerg op Italiaanse wijze

Het beenmerg in mergpijpjes biedt verrassende gezondheidsvoordelen. Het ondersteunt een gezonde spijsvertering, reguleert het insulinegehalte en vermindert het risico op diabetes en hart- en vaatziekten. Bovendien draagt het bij aan een betere immuniteit en celregeneratie. (bron)
We kunnen het makkelijk toevoegen aan ons heerlijk recept voor roerei op Italiaanse wijze, perfect voor een stevig ontbijt of een smakelijke lunch. Eieren zijn niet alleen verrukkelijk, maar ook een uitstekende bron van eiwitten, vetten, vitamines en mineralen.
Ze voorzien je van energie om de dag mee te starten en bevatten belangrijke voedingsstoffen zoals omega 3-vetzuren, vitamine B12, vitamine D, en choline, die essentieel zijn voor een gezond functionerend lichaam.
Enkele suggesties voor bijgerechten: geroosterd zuurdesembrood besmeerd met boter, gestoofde groenten of gebakken aardappeltjes. Indien je koolhydraatarm eet voor gewichtsverlies, kies dan voor gestoofde groenten als bijgerecht.
Voorbereiding 10 minuten
Bereiding 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang ontbijt
Keuken Italiaans
Porties 1 persoon
calorieën 659 kcal

Ingrediënten
  

  • 3 eieren geklutst
  • 2 eetlepels beenmerg
  • 100 gram americain natuur of rundergehakt
  • 10 kerstomaatjes
  • 1 sjalot versnipperd
  • 1 teentje look
  • 2 eetlepel Parmezaanse kaas of Grana Padano, geraspt
  • 1,5 theelepel Italiaanse kruiden
  • 5 blaadjes verse basilicum fijngehakt
  • 1 klontje roomboter
  • een scheutje olijfolie
  • peper & zout naar smaak

Instructies
 

Voorbereiding

  • Schraap het beenmerg uit een mergpijpje met een scherp puntig mesje.
  • Halveer de kerstomaatjes.
  • Zet een pan op het vuur met een scheutje olijfolie en rooster de gehalveerde kerstomaatjes tot ze zacht zijn. Haal ze uit de pan en zet ze opzij.

Bereiding

  • Snipper de sjalot fijn en stoof deze in een klontje boter tot ze glazig wordt.
  • Plet en hak de knoflook fijn en voeg deze toe aan de sjalot, laat het geheel nog 1 minuut samen stoven voor je het rundergehakt toevoegt.
  • Bak het rundergehakt nog even door en voeg dan het beenmerg toe. Bak beide ingrediënten al roerend verder tot het vlees gaar is.
  • Breng het geheel op smaak met Italiaanse kruiden, peper en zout, en laat de kruiden nog een minuutje meestoven.
  • Kluts ondertussen 3 eitjes in een kommetje met een snufje zout, fijngehakte verse basilicum en Parmezaanse kaas.
  • Giet dit mengsel over de gestoofde ingrediënten in de pan en breng al roerend aan de kook tot het roerei de gewenste stolling heeft.
  • Voeg tot slot de geroosterde kerstomaatjes terug toe aan het roerei en meng alles door elkaar.
  • Schakel het vuur uit en breng indien nodig nog op smaak met peper en zout.
  • Geniet van dit gerecht met geroosterd zuurdesembrood, gestoofde groentjes, of gebakken aardappeltjes. Eet smakelijk!

Notities

Bij zuivelintolerantie laat je de kaas weg en gebruik ghee in plaats van boter.

Online cursus aanbod

Ontdek de geheimen van gezonde voedingskeuzes en leer hoe je het beste voor jezelf kunt zorgen! Duik in onze gratis gids en ontdek praktische tips om snel het onderscheid te maken tussen gezonde en ongezonde voeding. 
Leer uit voedingsgewoonten van gezonde traditionele volkeren voor het industrieel tijdperk, waar dierlijk voedsel een centrale rol speelde en niets verloren ging. 
Gebruik deze waardevolle kennis om je eigen gezondheid te optimaliseren en een welzijn te bereiken dat in harmonie is met je lichaam.
Ontdek de geheimen van gezonde voedingskeuzes en leer hoe je het beste voor jezelf kunt zorgen! Duik in onze gratis gids en ontdek praktische tips om snel het onderscheid te maken tussen gezonde en ongezonde voeding. 
Leer uit voedingsgewoonten van gezonde traditionele volkeren voor het industrieel tijdperk, waar dierlijk voedsel een centrale rol speelde en niets verloren ging. 
Gebruik deze waardevolle kennis om je eigen gezondheid te optimaliseren en een welzijn te bereiken dat in harmonie is met je lichaam.
jj

Nunc interdum sapien ut mauris maxi us consectetur porta nunc. Con vallislo em ipsum dolor sit amet onsec tet.

Working hour

Mon – Fri: 9 a.m. – 5 p.m.
Sat – Sun: Closed

650 Birmingham St,
London 3000, UK

Follow us: