Roerei Op Italiaanse Wijze

Roerei op Italiaanse wijze

Ontdek een heerlijk en voedzaam recept voor roerei op Italiaanse wijze, perfect voor een stevig ontbijt of een smakelijke lunch. Eieren zijn niet alleen verrukkelijk, maar ook een uitstekende bron van eiwitten, vetten, vitamines en mineralen.
Ze voorzien je van energie om de dag mee te starten en bevatten belangrijke voedingsstoffen zoals omega 3-vetzuren, vitamine B12, vitamine D, en choline, die essentieel zijn voor een gezond functionerend lichaam.
Enkele suggesties voor bijgerechten: geroosterd zuurdesembrood besmeerd met boter, gestoofde groenten of gebakken aardappeltjes. Indien je koolhydraatarm eet voor gewichtsverlies, kies dan voor gestoofde groenten als bijgerecht.
Voorbereiding 10 minuten
Bereiding 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang ontbijt
Keuken Italiaans
Porties 1 persoon
calorieën 578 kcal

Ingrediënten
  

  • 3 eieren geklutst
  • 100 gram americain natuur of rundergehakt
  • 10 kerstomaatjes
  • 1 sjalot versnipperd
  • 1 teentje look
  • 2 eetlepels Parmezaanse kaas of Grana Padano kaas, geraspt
  • 1,5 theelepel Italiaanse kruiden
  • 5 blaadjes verse basilicum fijngehakt
  • 1 klontje roomboter
  • een scheutje olijfolie
  • peper & zout naar smaak

Instructies
 

  • Halveer de kerstomaatjes.
  • Zet een pan op het vuur met een scheutje olijfolie en rooster de gehalveerde kerstomaatjes tot ze zacht zijn. Haal ze uit de pan en zet ze opzij.
  • Snipper de sjalot fijn en stoof deze in een klontje boter tot ze glazig wordt.
  • Plet en hak de knoflook fijn en voeg deze toe aan de sjalot, laat het geheel nog 1 minuut samen stoven.
  • Voeg vervolgens het rundergehakt toe en bak het mee tot het gaar is.
  • Breng het geheel op smaak met Italiaanse kruiden, peper en zout, en laat de kruiden nog een minuutje meestoven.
  • Kluts ondertussen 3 eitjes in een kommetje met een snufje zout, fijngehakte verse basilicum en Parmezaanse kaas.
  • Giet dit mengsel over de gestoofde ingrediënten in de pan en breng al roerend aan de kook tot het roerei de gewenste stolling heeft.
  • Voeg tot slot de geroosterde kerstomaatjes terug toe aan het roerei en meng alles door elkaar.
  • Schakel het vuur uit en breng indien nodig nog op smaak met peper en zout.
  • Geniet van dit gerecht met geroosterd zuurdesembrood, gestoofde groentjes, of gebakken aardappeltjes. Eet smakelijk!

Notities

Bij zuivelintolerantie laat je de kaas weg en gebruik ghee in plaats van boter.
jj

Nunc interdum sapien ut mauris maxi us consectetur porta nunc. Con vallislo em ipsum dolor sit amet onsec tet.

Working hour

Mon – Fri: 9 a.m. – 5 p.m.
Sat – Sun: Closed

650 Birmingham St,
London 3000, UK

Follow us: