Roerei Met Champignons & Gehakt

Roerei met champignons en gehakt

Ontdek een heerlijk en voedzaam recept voor roerei met champignons en gehakt, perfect voor een stevig ontbijt of een smakelijke lunch. Eieren zijn niet alleen verrukkelijk, maar ook een uitstekende bron van eiwitten, vetten, vitamines en mineralen.
Ze voorzien je van energie om de dag mee te starten en bevatten belangrijke voedingsstoffen zoals omega 3-vetzuren, vitamine B12, vitamine D, en choline, die essentieel zijn voor een gezond functionerend lichaam.
Enkele suggesties voor bijgerechten: geroosterd zuurdesembrood besmeerd met boter, gestoofde groenten of gebakken aardappeltjes. Indien je koolhydraatarm eet voor gewichtsverlies, kies dan voor gestoofde groenten als bijgerecht.
Voorbereiding 10 minuten
Bereiding 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang lunch
Keuken Mediteraans
Porties 1 persoon
calorieën 589 kcal

Apparatuur

  • braadpan

Ingrediënten
  

  • 2-3 eieren
  • 100 gram gemengd gehakt
  • 1 kleine ui
  • 125 gram champignons naar keuze (shiitake, Parijse of kastanje champignons, ...)
  • 1 teen knoflook
  • 1 theelepel venkelzaad
  • 1 theelepel tijm gedroogd
  • 30 gram Parmezaanse kaas of Grana Padano, geraspt
  • 1 klontje roomboter of ghee
  • 1 eetlepel olijfolie extra vierge
  • peper & zout naar smaak

Instructies
 

  • Verhit een klontje boter samen met wat olijfolie in een pan.
  • Versnipper de ui, plet en hak de knoflook fijn.
  • Fruit de gesnipperde ui en gehakte knoflook tot ze glazig zijn. Voeg dan het venkelzaad toe en bak nog 1-2 minuten.
  • Haal de ui uit de pan en bak vervolgens de champignons in dezelfde pan, eventueel met wat extra boter of olijfolie.
  • Voeg het gehakt toe zodra de champignons beginnen te garen.
  • Kluts ondertussen de eieren met geraspte Parmezaanse kaas en een snuifje zout in een apart kommetje. Na het klutsen voeg je enkele kleine stukjes boter toe (optioneel).
  • Zodra het gehakt lichtbruin is gebakken, voeg je de gefruite ui en tijm toe, roer nog 2 minuten door en breng op smaak met peper en zout.
  • Giet nu het eimengsel in de pan en roer regelmatig tot het ei gestold is.
  • Schakel het vuur uit en breng indien nodig nog op smaak met peper en zout.
  • Geniet van dit gerecht met geroosterd zuurdesembrood, gestoofde groentjes, of gebakken aardappeltjes. Eet smakelijk!

Notities

Bij zuivelintolerantie laat je de kaas weg en gebruik ghee in plaats van boter.
jj

Nunc interdum sapien ut mauris maxi us consectetur porta nunc. Con vallislo em ipsum dolor sit amet onsec tet.

Working hour

Mon – Fri: 9 a.m. – 5 p.m.
Sat – Sun: Closed

650 Birmingham St,
London 3000, UK

Follow us: