Roerei Met Champignons En Gehakt

Roerei met champignons en gehakt

Een heerlijk receptje om te maken als ontbijt of lunch tijdens het weekend. Heerlijk en voedzaam!
Bij zuivel intolerantie gebruik je ghee in plaats van roomboter en laat je de kaas weg uit het recept.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang lunch
Keuken Mediteraans
Porties 1 persoon
calorieën 589 kcal

Apparatuur

  • braadpan

Ingrediënten
  

  • 2-3 eieren
  • 100 gram gemengd gehakt
  • 1 kleine ui
  • 125 gram champignons Parijse, kastanje of shiitake
  • 1 teen knoflook
  • 1 theelepel venkelzaad
  • 1 theelepel tijm gedroogd
  • 30 gram Parmezaanse kaas of Grana Padano, geraspt
  • 1 klontje roomboter of ghee
  • 1 eetlepel olijfolie extra vierge
  • peper & zout naar smaak

Instructies
 

  • Smelt een klontje boter in een pan met een beetje olijfolie.
  • Versnipper de ui, plet en hak de knoflook fijn.
  • Fruit de ui glazig en voeg vervolgens de look en het venkelzaad toe. Fruit de look en het venkelzaad nog even mee (ca. 1-2 minuten).
  • Verwijder de ui nu even uit de pan en bak de champignons. Voeg indien nodig nog extra boter of olijfolie toe aan de pan.
  • Eens de champignon gaar aan het worden zijn, voeg je ook het gehakt toe.
    Tip: champignons krimpen veel als ze aan het garen zijn.
  • Kluts ondertussen ook 2-3 eitjes in een kommetje apart. Voeg hier ook de geraspte Parmezaanse kaas aan toe en kruid af met peper en zout.
    Tip: als je enkele kleine klontjes koude boter in het geklutst ei doet voor je het in de pan giet, zal het ei minder aan de pan blijven kleven.
  • Eens het gehakt lichtbruin gebakken is voeg je de gefruite ui terug toe aan de pan en doe je er nog de tijm bij.
  • Stoof dit nog 2 minuutjes al roerend mee en giet nadien het geklutst ei over het gehakt mengsel.
  • Roer regelmatig tot het ei gestold is. Zet het vuur uit en kruid eventueel nog bij met peper en zout indien nodig.
  • Je kunt dit recept met een snede spelt zuurdesembrood besmeerd met boter eten of je kan het ook puur eten zonder brood. Smakelijk.

Notities

Zuivel intolerantie: gebruik ghee in plaats van roomboter en laat de kaas uit het recept.

Voedingswaarde

Calories: 589kcalCarbohydrates: 8gProtein: 46gFat: 42gSaturated Fat: 14gPolyunsaturated Fat: 4gMonounsaturated Fat: 20gTrans Fat: 1gCholesterol: 415mgSodium: 687mgPotassium: 919mgFiber: 2gSugar: 3gVitamin A: 832IUVitamin C: 7mgCalcium: 455mgIron: 5mg
Trefwoord eieren
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!

Voordelen weekmenu’s Juist Eten 

Voordelen gevorderde cursus: Juist Eten gids  

Wordt premium lid om toegang te krijgen tot onze week en weekendmenu’s zodat je zelf niets meer hoeft te plannen.

Beginner cursus: Richtlijnen gezonde voeding (gratis)

jj

Nunc interdum sapien ut mauris maxi us consectetur porta nunc. Con vallislo em ipsum dolor sit amet onsec tet.

Working hour

Mon – Fri: 9 a.m. – 5 p.m.
Sat – Sun: Closed

650 Birmingham St,
London 3000, UK

Follow us: