
Roerei met champignons en gehakt
Een heerlijk receptje om te maken als ontbijt of lunch tijdens het weekend. Heerlijk en voedzaam!Bij zuivel intolerantie gebruik je ghee in plaats van roomboter en laat je de kaas weg uit het recept.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 25 minuten min
Gang lunch
Keuken Mediteraans
Porties 1 persoon
calorieën 589 kcal
Apparatuur
- braadpan
Ingrediënten
- 2-3 eieren
- 100 gram gemengd gehakt
- 1 kleine ui
- 125 gram champignons Parijse, kastanje of shiitake
- 1 teen knoflook
- 1 theelepel venkelzaad
- 1 theelepel tijm gedroogd
- 30 gram Parmezaanse kaas of Grana Padano, geraspt
- 1 klontje roomboter of ghee
- 1 eetlepel olijfolie extra vierge
- peper & zout naar smaak
Instructies
- Smelt een klontje boter in een pan met een beetje olijfolie.
- Versnipper de ui, plet en hak de knoflook fijn.
- Fruit de ui glazig en voeg vervolgens de look en het venkelzaad toe. Fruit de look en het venkelzaad nog even mee (ca. 1-2 minuten).
- Verwijder de ui nu even uit de pan en bak de champignons. Voeg indien nodig nog extra boter of olijfolie toe aan de pan.
- Eens de champignon gaar aan het worden zijn, voeg je ook het gehakt toe. Tip: champignons krimpen veel als ze aan het garen zijn.
- Kluts ondertussen ook 2-3 eitjes in een kommetje apart. Voeg hier ook de geraspte Parmezaanse kaas aan toe en kruid af met peper en zout.Tip: als je enkele kleine klontjes koude boter in het geklutst ei doet voor je het in de pan giet, zal het ei minder aan de pan blijven kleven.
- Eens het gehakt lichtbruin gebakken is voeg je de gefruite ui terug toe aan de pan en doe je er nog de tijm bij.
- Stoof dit nog 2 minuutjes al roerend mee en giet nadien het geklutst ei over het gehakt mengsel.
- Roer regelmatig tot het ei gestold is. Zet het vuur uit en kruid eventueel nog bij met peper en zout indien nodig.
- Je kunt dit recept met een snede spelt zuurdesembrood besmeerd met boter eten of je kan het ook puur eten zonder brood. Smakelijk.
Notities
Zuivel intolerantie: gebruik ghee in plaats van roomboter en laat de kaas uit het recept.
Voedingswaarde
Calories: 589kcalCarbohydrates: 8gProtein: 46gFat: 42gSaturated Fat: 14gPolyunsaturated Fat: 4gMonounsaturated Fat: 20gTrans Fat: 1gCholesterol: 415mgSodium: 687mgPotassium: 919mgFiber: 2gSugar: 3gVitamin A: 832IUVitamin C: 7mgCalcium: 455mgIron: 5mg
Trefwoord eieren
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!
Voordelen weekmenu’s Juist Eten
- Samengesteld voor optimale resultaten
- Rijk aan vitamines en mineralen
- Tijdsbesparing
- Boodschappenlijst automatisch laten genereren
- Boodschappenlijst makkelijk afdrukken
- Extra opties voor zuivel- en gluten intolerantie
- Totaal aantal eiwitten per dag automatisch berekend
- Regelmatig nieuwe menu's en recepten beschikbaar
Voordelen gevorderde cursus: Juist Eten gids
- Wordt zelf een expert in gezonde voeding
- Stel je eigen menu's samen op basis van je expertise
- Mogelijkheid om andere mensen te begeleiden met je kennis
- Gebruik je expertise om super voedzame recepten uit te vinden

Wordt premium lid om toegang te krijgen tot onze week en weekendmenu’s zodat je zelf niets meer hoeft te plannen.
Beginner cursus: Richtlijnen gezonde voeding (gratis)