Provençaalse Saus

Provençaalse saus recept

Provençaalse saus is een heerlijke mediterrane toevoeging aan vleesgerechten, zoals steak, varkensvlees, kalfsvlees of kip.
Het is mogelijk om deze saus in grote hoeveelheden te bereiden en vervolgens porties in te vriezen, zodat je altijd een potje bij de hand hebt om te ontdooien en op te warmen.
Als je dol bent op sauzen, groenten en mediterrane smaken, dan is dit recept ideaal voor jou.
Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 1 uur 30 minuten
Totale tijd 1 uur 50 minuten
Gang saus
Keuken Frans
Porties 8 porties
calorieën 166 kcal

Apparatuur

  • kook pan

Ingrediënten
  

  • 1 grote ui
  • 4 teentjes knoflook geperst
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 courgette
  • 800 gram tomaten stukjes uit brik of blik
  • 250 gram champignons
  • 1 handvol verse basilicum
  • 1 handvol verse peterselie
  • 1 eetlepel Provençaalse kruiden
  • 1 eetlepel tijm
  • 2 blaadjes laurier
  • 2 glazen droge witte wijn
  • 4-6 eetlepels olijfolie
  • peper & zout naar smaak

Instructies
 

  • Begin met het schillen van de courgette en de paprika's. Verwijder vervolgens de zaadjes en stelen van de paprika's.
  • Pel en snipper de ui. Snijd dan de champignons, paprika's en courgette in kleine stukjes.
  • Pel de teentjes knoflook en plet ze fijn met een keukenmes of gebruik een lookpers.
  • Stoof de ui en paprika's al roerend, samen met een laurierblad, gedurende 10-15 minuten op middelhoog vuur tot ze zacht zijn.
  • Voeg dan de stukjes courgette en geperste knoflook toe. Stoof nog 2 minuten al roerend verder.
  • Voeg nu alle droge kruiden toe (peper, zout, tijm en Provençaalse kruiden). Roer nog 2 minuten verder in de pot voor je de witte wijn toevoegt.
  • Laat de alcohol enkele minuten verdampen en voeg vervolgens de tomatenblokjes en champignons toe.
  • Laat de saus op een zacht vuur met deksel op de pan nog 1 tot 1,5 uur pruttelen.
  • Voeg 10 minuten voor het einde een handvol verse basilicum en peterselie toe. Roer de verse kruiden goed door de pruttelende saus.
  • Laat de smaken van de verse kruiden hooguit 10 minuten intrekken voordat je de pan van het vuur haalt.
  • Geniet van een smakelijk stukje vlees naar keuze met deze heerlijke saus! Eet smakelijk!
  • Laat de resterende saus afkoelen voordat je deze invriest.
  • Verdeel de afgekoelde saus in porties en vries ze in voor later gebruik.

Notities

Pikante Provençaalse saus: Als je houdt van pikante tomatensaus kun je eventueel verse chilipeper, gedroogde chilipeper, tabasco of sambal toe te voegen tijdens het kookproces.
jj

Nunc interdum sapien ut mauris maxi us consectetur porta nunc. Con vallislo em ipsum dolor sit amet onsec tet.

Working hour

Mon – Fri: 9 a.m. – 5 p.m.
Sat – Sun: Closed

650 Birmingham St,
London 3000, UK

Follow us: