Van Neus Tot Staart:

Lever pannenkoekjes met gebakken appel en honing

Lever pannenkoekjes met gebakken appel en honing

Runderlever is één van de meest voedzame voedingsmiddelen die we als mens kunnen eten. Regelmatig lever eten kan een enorme meerwaarde betekenen voor onze gezondheid.
Lever is namelijk enorm hoog in vitamine A, B2, B3, B5, B6, B12, choline, foliumzuur, koper, ijzer, fosfor, selenium, zink en eiwitten. Aangezien lever een scherpere smaak en andere structuur heeft dan spiervlees, kan dit nogal bij veel mensen misvallen.
Gelukkig zijn er manieren om de scherpe smaak en rare structuur te omzeilen. Dit is het ideale recept om lever te eten op een manier dat lekker en zoetig is. Heerlijke pannenkoekjes op een zondag ochtend met een volle lading aan vitamines en mineralen. Kom weer op volle kracht om de nieuwe werkweek aan te kunnen of om de kinderen hun wekelijkse vitamine kuur te geven.
Omdat lever een heel hoge waarde in vitamine A heeft, is het aangeraden om hier maximum 100 gram/week van te eten. Dit is al ruim voldoende om van alle voordelen te genieten.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang ontbijt
Keuken Traditioneel
Porties 1 personen
calorieën 342 kcal

Apparatuur

  • koeken pan
  • kleine kookpan
  • staafmixer
  • maat beker

Ingrediënten
  

Lever pannenkoekjes

  • 100 gram runderlever
  • 2 ei
  • 1 klont roomboter of ghee

Gebakken appeltjes

  • 1 grote appel
  • 1-2 eetlepel rauwe honing
  • 1 klont roomboter
  • 1 snuif kaneel poeder

Instructies
 

Gebakken appeltjes

  • Snijd de grote appel in blokjes van ongeveer 0,5-1 cm.
  • Stoof de appeltjes in een goeie klont roomboter met een snuif kaneel poeder.
  • Doe ondertussen de lever in stukjes en voeg deze toe aan een maatbeker met de eieren, een eetlepel gesmolten boter/ghee, en een snuifje zout.
  • Mix nu het geheel met een staafmixer tot een je een roos pannenkoekenbeslag overhoudt. Er mogen geen brokjes meer terug te vinden zijn in het beslag.
  • Controleer ondertussen of de appeltjes al gaar zijn. Prik met een vork om te testen.
  • Eens de appeltjes klaar zijn, hou je ze warm op een heel zacht vuur terwijl je de pannenkoeken bakt.

Lever pannenkoekjes

  • Verwarm een koekenpan op een middelmatig vuur met een klontje boter of ghee.
  • Als de pan op temperatuur is, giet je een beetje beslag in de pan om een klein pannenkoekje te bakken van ongeveer 10 cm diameter.
  • Eens de randen van de pannenkoek droog worden, en de bovenkant een beetje vaster wordt (ongeveer 35-45 seconden), draai je de pannenkoek om en bak dan deze kant ongeveer nog 25-30 seconden verder.
  • Haal de pannenkoek uit de pan en herhaal dit proces tot al het beslag verwerkt is.
  • Stapel de pannenkoekjes op elkaar op een bord en doe er de gebakken appeltjes over samen met een goeie eetlepel honing.
  • Snijd een stuk uit de opeengestapelde pannenkoekjes met wat appeltjes en honing erop en geniet van je heerlijk en heel voedzaam ontbijt!

Voedingswaarde

Calories: 342kcalCarbohydrates: 23gProtein: 32gFat: 14gSaturated Fat: 5gPolyunsaturated Fat: 2gMonounsaturated Fat: 4gTrans Fat: 0.3gCholesterol: 607mgSodium: 208mgPotassium: 451mgFiber: 1gSugar: 18gVitamin A: 17427IUVitamin C: 1mgCalcium: 66mgIron: 7mg
Trefwoord van neus tot staart
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!

Voordelen weekmenu’s Juist Eten 

Voordelen gevorderde cursus: Juist Eten gids  

Wordt premium lid om toegang te krijgen tot onze week en weekendmenu’s zodat je zelf niets meer hoeft te plannen.

Beginner cursus: Richtlijnen gezonde voeding (gratis)

jj

Nunc interdum sapien ut mauris maxi us consectetur porta nunc. Con vallislo em ipsum dolor sit amet onsec tet.

Working hour

Mon – Fri: 9 a.m. – 5 p.m.
Sat – Sun: Closed

650 Birmingham St,
London 3000, UK

Follow us: