Van Neus Tot Staart:

Lever pannenkoekjes met confituur

Lever pannenkoekjes

Runderlever staat bekend als één van de voedzaamste voedingsmiddelen die we kunnen consumeren, vanwege de overvloed aan essentiële voedingsstoffen. Het regelmatig eten van lever kan aanzienlijke voordelen bieden voor onze gezondheid.
Lever is rijk aan een scala aan vitamines en mineralen, waaronder vitamine A, B2, B3, B5, B6, B8, B12, choline, foliumzuur, koper, ijzer, fosfor, selenium, zink en eiwitten. Hoewel sommigen de scherpe smaak en textuur van lever niet waarderen, zijn er manieren om deze te omzeilen.
Dit recept biedt een smakelijke en zoete manier om lever te bereiden, ideaal voor een ontspannen zondagochtendontbijt boordevol voedingsstoffen. Of het nu is om de nieuwe werkweek met energie tegemoet te treden of om de kinderen van hun wekelijkse vitamineboost te voorzien, deze leverpannenkoekjes zijn een heerlijke optie.
Opmerking: Het wordt echter aanbevolen om lever met mate te consumeren vanwege het hoge vitamine A-gehalte. Een portie van maximaal 100 gram per week is voldoende om te profiteren van alle voordelen die lever te bieden heeft.
Voorbereiding 5 minuten
Bereiding 15 minuten
Gang ontbijt
Keuken Traditioneel
Porties 1 personen
calorieën 342 kcal

Apparatuur

  • koekenpan
  • staafmixer
  • maatbeker

Ingrediënten
  

  • 100 gram runderlever
  • 2 eieren
  • 1 klontje roomboter of ghee
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 4 theelepels broodkruim zie notities
  • 2 eetlepels yoghurt
  • confituur zonder suiker of met ongeraffineerd suiker
  • een snuifje zout
  • scheutje vanille-extract optioneel

Instructies
 

  • Snijd de lever in stukjes en voeg deze toe aan een maatbeker samen met de eieren, kaneel, broodkruimels, yoghurt en een snufje zout.
  • Mix nu het geheel met een staafmixer tot je een roos pannenkoekenbeslag overhoudt. Er mogen geen brokjes lever meer terug te vinden zijn in het beslag.
  • Zodra de pan op temperatuur is, schep je een beetje beslag in de pan om een kleine pannenkoek te bakken met een diameter van ongeveer 10 tot 15 cm.
  • Als de randen en bovenkant van de pannenkoek vaster worden (meestal na ongeveer 35-45 seconden), keer je de pannenkoek om met een spatel en bak je de andere zijde nog 20-25 seconden verder.
  • Verwijder de pannenkoek uit de pan en herhaal dit proces totdat al het beslag is gebruikt. Houd de gebakken pannenkoekjes warm in aluminiumfolie terwijl je het beslag verwerkt.
  • Als alles klaar is, smeer je de pannenkoekjes in met heerlijke confituur naar keuze. Geniet van je voedzame ontbijt!

Notities

Broodkruim: Gebruik bij voorkeur zelfgemaakt broodkruim van oud zuurdesembrood. Maal hiervoor een uitgedroogde snede oud zuurdesembrood fijn in een keukenmachine (foodprocessor).
Alternatieve topping: Een alternatieve optie als topping omvat in roomboter gebakken appeltjes met kaneel en esdoornsiroop.
  1. Schil de appel en verwijder het klokhuis.
  2. Snijd de appel in blokjes.
  3. Bak de blokjes in roomboter met een snuifje kaneel.
  4. Zet het vuur uit als de appel zacht is en gebruik ze als topping op de pannenkoekjes.
  5. Werk af met esdoornsiroop.
jj

Nunc interdum sapien ut mauris maxi us consectetur porta nunc. Con vallislo em ipsum dolor sit amet onsec tet.

Working hour

Mon – Fri: 9 a.m. – 5 p.m.
Sat – Sun: Closed

650 Birmingham St,
London 3000, UK

Follow us: