Pel de uien en snipper ze in grove stukken.
Verhit een grote stoofpot en smelt een klont boter erin.
Stoof de uien op matig vuur zonder ze te laten bruinen.
Intussen verwarm je een braadpan op matig vuur en smelt je er een klont boter in.
Bak het vlees goudbruin in de braadpan en kruid het met peper en zout.
Voeg het vlees toe aan de stoofpot met uien.
Deglaceer de braadpan met donker bier en bottenbouillon om alle aanbaksels los te roeren.
Giet het vocht uit de gedeglaceerde pan in de stoofpot met vlees.
Voeg laurier, kruidnagel en tijm toe aan de stoofpot.
Besmeer de sneetjes desembrood met mosterd en leg ze met de besmeerde kant naar beneden in de pot.
Opmerking: Als je geen brood gebruikt, voeg dan alleen mosterd toe aan de pot en verdik de saus aan het einde met een arrowroot mengsel. (zie notities)
Laat het stoofvlees 2 tot 3 uur sudderen op een zacht vuur zonder deksel.
De kooktijd hangt af van de kwaliteit van het vlees. Roer af en toe en controleer of het vlees gaar is.
Als de saus voldoende is ingedikt, zet dan het deksel op de pot om te voorkomen dat hij te dik wordt.
Opmerking: Als je geen brood gebruikt, zorg er dan voor dat je voldoende saus overhoudt om in te dikken voor het serveren. Zet dus het deksel op de pot mits nodig.
Proef of het stoofvlees goed gekruid is en voeg indien nodig meer peper en zout toe.
Houd het stoofvlees warm op een heel zacht vuurtje tot de frietjes klaar zijn.