Zet een pan op het vuur met licht gezouten water om de knolselder en pastinaak te koken.
Snijd de pastinaak en knolselder in grove stukken van ongeveer 1 cm dikte.
Kook de groenten gedurende 10-15 minuten met het deksel op de pan, totdat de knolselder gaar is. Als je aardappelen i.p.v. knolselder gebruikt, is de gaartijd ongeveer 15-20 minuten.
Controleer de gaarheid regelmatig met een vork.
Eens de knolselder en pastinaak gaar zijn, zet je het vuur uit, en giet je het resterende vocht af.
Voeg nu een goeie klont boter toe, en kruid het geheel met een snuifje nootmuskaat, peper en zout.
Mix nu het geheel tot een smeuïge puree met een staafmixer.
Indien je aardappelpuree maakt, voeg je melk toe zodat de puree niet te droog wordt. Bij zuivel intolerantie gebruik je ghee in plaats van boter en kokosmelk i.p.v. melk. (zie notities)
Roer eventueel nog een eidooier onder de puree indien gewenst.
Houd de puree en de savooi nog even warm op een zacht vuurtje terwijl je de braadworsten bakt.