Ga terug

Hardgekookte eieren

Eieren zijn niet alleen veelzijdig, maar ook ideaal voor een gezonde levensstijl. Ze zijn geschikt als ontbijt, lunch, avondmaal, snacks of tussendoortjes. Vooral als je behoefte hebt aan extra eiwitten tijdens of na een maaltijd, zijn ze handig in gebruik.
Ze voorzien je van energie om de dag door te gaan en bevatten belangrijke voedingsstoffen zoals omega 3-vetzuren, B-vitamines (B2, B5, B12, ...), vitamine D, en choline, die essentieel zijn voor een gezond functionerend lichaam.
Zorg ervoor dat je steeds hardgekookte eieren in de koelkast hebt. Zo kun je op elk moment van de dag op een gezonde manier je honger stillen met goedkope eiwitten in plaats van ongezonde tussendoortjes.
Voorbereiding 1 minuut
Bereiding 10 minuten
Gang bijgerecht, snacks, tussendoortje
Keuken Wereld keuken
Porties 6 eitjes
calorieën 63 kcal

Apparatuur

  • kookpan

Ingrediënten
  

  • 6 eieren

Instructies
 

  • Vul een kookpan met water zodat de eieren net ondergedompeld zijn.
  • Breng het water aan de kook.
  • Voeg de eieren voorzichtig toe aan het kokende water en stel een timer in op 10 minuten.
  • Tip: Als de eierschalen kwetsbaar zijn, voeg dan een scheutje azijn toe aan het water voordat je de eieren toevoegt. Dit kan helpen voorkomen dat ze breken tijdens het koken.
  • Zodra de timer afgaat, zet je het vuur uit en giet je het hete water uit de pan. Laat de eieren gedurende 1 minuut onder koud stromend water afkoelen.
  • Het is belangrijk om deze stap niet over te slaan, omdat de eieren anders moeilijker te pellen zullen zijn en wordt het vervelend om ze als tussendoortje te gebruiken.
  • Eenmaal afgekoeld, bewaar je de eieren in de koelkast.

Notities

Een alternatieve methode om eieren gemakkelijker te pellen, is door aan het begin van het kookproces een halve theelepel bicarbonaat aan het water toe te voegen.
Let op: als je bicarbonaat gebruikt, voeg dan geen azijn toe aan het water, omdat azijn en bicarbonaat kunnen reageren en schuimen.