Plet het teentje knoflook met de zijkant van het mes, verwijder de schil, maar laat het teentje intact zodat je het later gemakkelijk uit de saus kunt halen.
Pel en snipper vervolgens de sjalot.
Smelt ondertussen een klont boter in een pan. Gebruik dezelfde pan waarin je zojuist vlees hebt gebakken om de sjalot en knoflook te fruiten. Doe dit op een zacht middelmatig vuur.
Zodra de sjalot glazig wordt, voeg je de tijm, laurier en rode wijn toe. Laat de wijn enkele minuten koken.
Laat de rode wijn koken totdat de alcohol verdampt is, en voeg vervolgens de bottenbouillon toe.
Gebruik je reukvermogen om vast te stellen of de alcohol verdampt is. Alcohol heeft een scherpe geur die bijna onmogelijk in te ademen is wanneer het aan het koken is.
Laat de saus nog even sudderen en haal dan de knoflook uit de saus.
Optioneel: Voor een gladde saus, zeef het mengsel en giet de gezeefde saus terug in de pan.
Nu kun je kiezen: verdik de saus met het arrowroot mengsel terwijl het suddert voor de gewenste dikte, of zet het vuur uit en roer met een garde koude boter door de saus tot deze lichtgebonden is.
Geniet van deze verrukkelijke vleessaus, verrijkt met gezonde bottenbouillon. Eet smakelijk!