Zet een kleine kookpan op laag vuur en voeg alle ingrediënten toe, behalve de honing. De honing wordt pas later toegevoegd nadat de massa wat is afgekoeld.
Laat alles rustig smelten, af en toe roerend met een spatel, tot een gladde massa ontstaat. Het is normaal dat er nog kleine brokjes cacaopoeder achterblijven.
Wanneer je alleen nog kleine brokjes ziet en de gesmolten boter goed vermengd is met de rest van de ingrediënten, is de massa klaar om te mixen.
Giet de warme chocopasta in een maatbeker en laat de massa even afkoelen.
Als je je vinger in de pasta kunt houden zonder je te verbranden, voeg dan de honing toe.
Gebruik een automatische eierklopper of staafmixer om alles te mixen tot een egale massa en de klontjes weg te werken.
Een minuut mixen is meestal voldoende. Giet de chocopasta in een glazen pot en laat deze eerst afkoelen voordat je hem in de koelkast zet.
De chocopasta zal na enkele uren in de koelkast opstijven en is dan klaar voor gebruik.
Bewaar de chocopasta altijd in de koelkast, maar houd er rekening mee dat hij beperkt houdbaar is vanwege de boter en melk, maximaal 2 weken.