Doe de slim pasta noedels in een zeef en spoel ze grondig af onder koud stromend water.
Kook de noedels in licht gezouten water gedurende 5 minuten.
Snijd ondertussen het spek in reepjes naar eigen voorkeur.
Splits de eidooiers van het eiwit en meng de geraspte kaas met veel zwarte peper en een snufje zout door de eidooiers.
Het eiwit hebben we niet nodig dus dit mag weg of kan gebruikt worden voor andere doeleinden.
Voeg 1 theelepel water toe aan de eidooiers om de saus gladder te maken zonder dat de consistentie te waterig wordt.
Smelt een klont boter in een braadpan en bak het spek op middelhoog vuur totdat het licht krokant is.
Voeg de gekookte slim pasta noedels toe aan het spek en meng alles goed door elkaar.
Haal de pan van het vuur en laat het een minuutje rusten voordat je de eidooiers toevoegt, om te voorkomen dat de dooiers stollen door de hitte.
Het doel is om het eigeel een smeuïge saus te laten vormen die de pasta omhult.
Indien nodig, breng het gerecht op smaak met extra zwarte peper en kaas.
Geniet van je maaltijd! Smakelijk!