Plaats 2 eidooiers in een kom, voeg 2 theelepels mosterd toe en ½ theelepel zout.
Optioneel: Vervang ½ tl zout door ½ tl miso en/of voeg ¼ theelepel knoflookpoeder (of een miniteentje verse knoflook) toe als smaakversterkers.
Start met het mengen van de ingrediënten met een elektrische eierklopper en voeg geleidelijk de olijfolie toe.
Doe dit stapsgewijs, zodat de olie kan emulgeren met de overige ingrediënten.
Na enkele minuten zal de saus de dikte van mayonaise krijgen. Meng nu ook de lijnzaadolie erdoor.
Als je voldoende olie hebt toegevoegd en de gewenste dikte hebt, kun je vervolgens 1 à 2 tl azijn door de mayonaise roeren (met een lepel) tot je een mooie egale mayonaise hebt.
Opmerking: Gebruik niet meer als de aangegeven hoeveelheid olijfolie in het recept om te voorkomen dat de mayonaise een te sterke olijfoliesmaak krijgt en te stijf wordt in de koelkast.
Zodra de mayonaise klaar is, doe je deze in een glazen pot en bewaar je het in de koelkast.